Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

“Μαλλιά… λάμψτε!”: Πώς θα επαναποκτήσω και θα διατηρήσω την υγεία τους



Είναι τα μαλλιά σας ξηρά και θαμπά ή μήπως φριζάρουν και έχουν ψαλίδα; Τα μαλλιάκαταστρέφονται αρκετά εύκολα με τις υψηλές θερμοκρασίες, τις βαφές, τα προϊόντα styling και το συνεχές τράβηγμα με αποτέλεσμα μία όχι και τόσο ελκυστική εικόνα. Τα καλά νέα είναι ότι εάν αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τεχνικές και αποκτήσουμε νέες συνήθειες φροντίδας, τα μαλλιά θα αρχίσουν να φαίνονται αμέσως καλύτερα και θα αποκαταστήσουν την υγεία τους με την πάροδο του χρόνου. Πώς λοιπόν μπορούμε να σώσουμε τα κατεστραμμένα μαλλιά και ποιες καθημερινές πρακτικές συνήθειες θα κρατήσουν τα μαλλιά μας υγιή μακροπρόθεσμα;

Καθαρισμός των άκρων και της ψαλίδας

Πριν ξεκινήσουμε να παίρνουμε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης, ο πιο γρήγορος τρόπος να βοηθήσουμε τα μαλλιά μας να επανέλθουν είναι τα κόψουμε. Εμπιστευθείτε τις συμβουλές του κομμωτή σας και καλό είναι να τα κόψετε όσο χρειάζεται και τολμάτε. Με αυτόν τον τρόπο θα φαίνονται αμέσως πιο υγιή και θα αποκατασταθεί και το σώμα της τρίχας από τη φθορά.

Περιορίστε τις συσκευές θερμότητας

Τώρα που τα μαλλιά μας είναι φρεσκοκομμένα θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με λεπτότητα, οπότε ξεχάστε για λίγο τα σίδερα για ίσιωμα ή για μπούκλες και προτιμήστε να τα τυλίξετε με ρόλεϊ που είναι μια πιο ήπια μέθοδος και επιτυγχάνει και την εμφάνιση που θέλετε. Όσο μπορείτε περιορίστε τη χρήση με το πιστολάκι ή μην το βάζετε στο πολύ ζεστό αέρα. Εναλλακτικά θα μπορούσατε να χρησιμοποιείσετε μία ζεστή βαμβακερή πετσέτα και καθώς τρίβετε απαλά τις ρίζες για να στεγνώσουν, προσπαθήστε ταυτόχρονα να ανασηκώνετε τις τρίχες προς τα πάνω για να στεγνώνουν γρηγορότερα.

Μη χρησιμοποιείτε χημικές βαφές


Η διαδικασία του ντεκαπάζ και οι χημικές βαφές είναι εξαιρετικά επιζήμιες, όχι μόνο για τα μαλλιά αλλά και για την επιδερμίδα του κεφαλιού και σε κάποιες περιπτώσεις έχει οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Ακόμη και μετά τη θεραπεία αποκατάστασης, προτιμήστεφυσικές βαφές που δεν έχουν χημικά και δεν σπάνε τη τρίχα με τη μακροχρόνια χρήση τους.

Χρησιμοποιείστε οικολογικά σαμπουάν και conditioner

Στην καθημερινότητά μας αυτό που μπορούμε να δίνουμε στα μαλλιά μας είναι η θρέψη επιλέγοντας κατάλληλα προϊόντα με φυτικά έλαια που συμβάλουν στην ενυδάτωση της τρίχας.


Χρησιμοποιείστε φυτικά προϊόντα styling


Τα περισσότερα σπρέι, gel και άλλα προϊόντα styling περιέχουν τόσα χημικά που με μία μακροχρόνια ή και μη χρήση τους προκαλούν φθορά στην τρίχα. Καλό είναι να επιλέξετε φυτικά για να δημιουργείστε άφοβα και να παίξετε με το styling των μαλλιών σας.

Κάντε μάσκες και θεραπείες μαλλιών

Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας δίνοντας τους τροφή. Πως; Με μάσκες που έχουν θρεπτικά συστατικά! Δώστε στον εαυτό σας το χρόνο και την περιποίηση που του αξίζει και μην ξεχνάτε ότι όλα ξεκινούν επί κεφαλής!

Tips για υγιή μαλλιά πριν και μετά τη θεραπεία:
- Αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο, αποδυναμώνει την τρίχα και δεν αφήνει στην επιδερμίδα του κεφαλιού τα απαραίτητα έλαια που χρειάζονται τα μαλλιά μας για να είναι υγιή

- Πλένετε τα μαλλιά σας με χλιαρό προς κρύο νερό, για να είναι λαμπερά και να γυαλίζουν!

- Χρησιμοποιείστε προστατευτικό σκουφάκι για το κολύμπι στην πισίνα. Το χλώριο φθείρει την τρίχα και μακροπρόθεσμα -εκτός του ότι τα ταλαιπωρεί- τα κάνει θαμπά και εύθραυστα.

- Χρησιμοποιήστε αντηλιακό με δείκτη προστασίας για τα μαλλιά. Η έκθεσή μας στον ήλιο πρέπει να προϋποθέτει και τα κατάλληλα μέτρα για να μπορούμε να τον απολαμβάνουμε άφοβα!

- Τα μαλλιά μας, όπως και το δέρμα μας, είναι μια αντανάκλαση του τρόπου ζωής και διατροφής μας. Εμπλουτίστε την με πολύ νερό και τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, που θα τα βρείτε σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά και ωμούς ξηρούς καρπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου