Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα μολυσμένο πόμολο μπορεί να μολύνει το μισό γραφείο εντός ωρών !


Νέα έρευνα έδειξε ότι η μόλυνση ενός μόνο πόμολου πόρτας μπορεί να συμβάλλει στην εξάπλωση μικροβίων στο γραφείο, το ξενοδοχείο ή στα νοσοκομεία, εντός ωρών



Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν ότι μπορεί να προσβληθούν από ιό όταν ο συνάδελφός τους είναι άρρωστος αλλά ενδεχομένως θα πρέπει επίσης να ανησυχούν για άλλες πηγές πιθανής μόλυνσης.

Νέα έρευνα έδειξε ότι η μόλυνση ενός μόνο πόμολου πόρτας μπορεί να συμβάλλει στην εξάπλωση μικροβίων στο γραφείο, το ξενοδοχείο ή στα νοσοκομεία, εντός ωρών.

Ερευνητές εφάρμοσαν δείγματα ιού σε επιφάνειες και ανακάλυψαν ότι εντός 2 έως 4 ωρών ο ιός είχε προσληφθεί από το 40 έως 60% των εργαζομένων και των επισκεπτών στις εγκαταστάσεις και μπορούσε να ανιχνευθεί σε πολλά αντικείμενα που αγγίζονται συχνά.

Οι ερευνητές τοποθέτησαν τον βακτηριοφάγο MS-2 σε μια ή δυο επιφάνειες- πόμολο, επιφάνεια τραπεζιού ή και τα δυο- στην αρχή της ημέρας.
Στη συνέχεια, μετά από αρκετές ώρες, εξέτασαν διάφορες επιφάνειες στο κτήριο όπως άλλα πόμολα, διακόπτες, τηλέφωνα και υπολογιστές για τον ιό και ανακάλυψαν ότι τα μικρόβια είχαν εξαπλωθεί ευρέως.

Ευτυχώς, οι ερευνητές δηλώνουν ότι φαίνεται πως υπάρχει μια εύκολη λύση: Τα απολυμαντικά μαντηλάκια.
Η νέα έρευνα παρουσιάστηκε στο 54th Interscience Conference on Antimicrobial Agents and Chemotherapy (ICAAC), στην Ουάσιγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου