Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Σεξουαλική ενημέρωση των παιδιών μέσω βιβλίων






Τα παιδιά είναι γεμάτα απορίες. Πως όμως να βρούμε τις κατάλληλες λέξεις , τον κατάλληλο χρόνο και τρόπο για να λύσουμε όλες του τις απορίες;

Ειδικά όταν τα θέματα αυτά μας φέρνουν σε αμηχανία . Η σεξουαλικη ενημέρωση των παιδιών μας είναι απαραίτητη. Καλύτερα τα παιδιά μας να γνωρισουν το σώμα τους , τις διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, την σεξουαλική επαφη, τον τρόπο που έρχονται τα παιδιά στο κόσμο απο εμάς ,παρά να παραπληροφορούνται απο φίλους και την τηλεόραση.



Όταν τα παιδιά μας λοιπον μας ρωτήσουν κάτι απο τα παραπάνω καλό είναι να μην αποφύγουμε την απάντηση και να μην πούμε κάτι στα γρήγορα έτσι απλά για να ξεφύγουμε. Ένας τρόπος για να ξεκινησουμε την κουβεντούλα μας ειναι να έχουμε ένα καλό βιβλίο στα χέρια μας και σαν παραμυθακι να ξεκινήσουμε μια όμορφη κουβεντούλα. Ανάλογα με την ηλικία βρίσκουμε και το κατάλληλο βιβλίο.


Εμείς βρήκαμε μερικά και σας προτείνουμε.


Τα μικρά παιδιά ρωτούν τόσο πολλά για το σώμα τους, για το τι διαφοροποιεί ένα κορίτσι από ένα αγόρι και για το πώς κι αυτά τα ίδια ήρθαν στη ζωή. Είναι πολύ περίεργα. Το βραβευμένο συγγραφικό και καλλιτεχνικό δίδυμο των Ρόμπι Χάρρις και Μάικλ Έμπερλυ, με ένα βιβλίο γραμμένο σε απλή γλώσσα, με ευχάριστη εικονογράφηση, και σαφείς και επιστημονικά ακριβείς πληροφορίες, απαντά σε όλες αυτές τις ατέρμονες και απολύτως φυσιολογικές ερωτήσεις των παιδιών. Πρόκειται για ένα βιβλίο που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν το σώμα τους και να νιώσουν περήφανα και άνετα γι’ αυτό. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άνεση από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους βιβλιοθηκονόμους και τους επαγγελματίες υγείας, μαζί με τα παιδιά.
http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=616209




Tι είναι τα ωάρια; - Πότε μεγαλώνει η κοιλιά της μαμάς; - Πώς ήμουν πριν γεννηθώ; - Όταν γεννήθηκα, έκλαψα; Oι γνωστές παιδικές ερωτήσεις, παίρνουν σαφείς απαντήσεις με τρυφερότητα και χιούμορ. Ένα μοναδικό βιβλίο για παιδιά αλλά κι ένα βιβλίο-εργαλείο για γονείς και δασκάλους.

http://www.public.gr/product/books/greek-books/paidika-biblia/biblia-epistimon/biologia-and-anthropino-soma/pos-ginontai-ta-mora/prod1070116pp/



Πώς ήρθα στον κόσμο;" είναι μια ζεστή, φιλική εισαγωγή στα γεγονότα της ζωής. Απευθύνεται σε μικρά παιδιά και ακολουθεί την ιστορία μιας καινούριας ζωής, από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι τον τοκετό. Η διαδικασία περιγράφεται βήμα βήμα, μέσα από υπέροχη εικονογράφηση και απλές εξηγήσεις, προκαλώντας τη συζήτηση και δίνοντας απαντήσεις σε όλες τις δύσκολες ερωτήσεις. Ένα θαυμάσιο βιβλίο για παιδιά και γονείς...
http://www.biblionet.gr/book/124780/Manning,_Mick/%CE%A0%CF%8E%CF%82_%CE%AE%CF%81%CE%B8%CE%B1_%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD_%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF;



Το βιβλίο "Εσύ, το άλλο φύλο και το σεξ!" είναι ένας οδηγός για αγόρια και κορίτσια που στοχεύει να λύσει απορίες των νέων σε θέματα που οι ίδιοι διστάζουν να ρωτήσουν τους γονείς τους ή τους ειδικούς αλλά και που οι γονείς αισθάνονται συνήθως αμήχανα να τους απαντήσουν και να τους ενημερώσουν.
Η συγγραφέας σαν μια καλή φίλη, χωρίς τη χρήση δύσκολων όρων και με τη βοήθεια μιας διασκεδαστικής εικονογράφησης, περιγράφει τα χαρακτηριστικά σημάδια της εφηβείας, διάφορα σωματικά προβλήματα και δίνει συμβουλές σε ζητήματα σχέσεων όπως:
Πώς πρέπει κάποιος να προστατεύει τον εαυτό του σωματικά και συναισθηματικά από τις σχέσεις!
Ποιοι είναι οι σωστοί λόγοι για να ξεκινήσει μια σχέση!
Πότε και για ποιους λόγους κάποιος είναι έτοιμος να ολοκληρώσει τη σχέση του σεξουαλικά!
Πώς να λέει κανείς ΟΧΙ!
Τι συμβαίνει όταν έλκεσαι από το ίδιο φύλο!
Ακόμη, η Αnita Naik δεν διστάζει να μιλήσει για την "πρώτη φορά", να καταγράψει με απλά λόγια, βήμα προς βήμα την πράξη του σεξ, από το γαλλικό φιλί μέχρι την ολοκλήρωση της πράξης και να αναφερθεί και στη ζωή μετά το σεξ τόσο από ιατρική όσο και από ψυχολογική άποψη.
Το βιβλίο διαλύει συνηθισμένες ανησυχίες, καταρρίπτει μύθους και διαστρεβλωμένες αλήθειες και ενημερώνει για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και τις κατάλληλες προφυλάξεις.
To βιβλίο ανήκει στη σειρά "Συμβουλές για Ζόρικες Καταστάσεις" της οποίας στόχος είναι να προσφέρει γνώση και να προτείνει τρόπους δοκιμασμένους, εύκολα εφαρμόσιμους ώστε να αντιμετωπίσει τη "ζόρικη κατάστασή" του.

http://www.perizitito.gr/product.php?productid=174254&page=1





Ελπίζουμε να βοηθήσαμε και να κάνετε μια αρχή με τα παιδιά σας ,να τα βοηθήσετε να μάθουν και να δούν το σεξ απο την σωστή πλευρα. Θα δημιουργηθεί ετσι μια σχέση εμπιστοσύνης αναμεσά σας και  τα παιδια θα μάθουν να σέβονται και να αγαπούν το σώμα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου