Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Καταιγιστικός ΠΑΟΚ, ένας ΠΑΟΚ των ρεκόρ!




Ένας ΠΑΟΚ να τον πιεις στο ποτήρι ο σημερινός! Ένας ΠΑΟΚ που συνεχίζει να φιλοδωρεί με πολλά γκολ τους αντιπάλους του. Σήμερα στην πρεμιέρα των Ομίλων του Europa League σταμάτησε... στα έξι (τελικό σκορ 6-1) και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα! Βέβαια, η Δυναμό του Μινσκ δεν ήταν και καμιά φοβερή ομάδα, όμως η εξάρα και οι σβηστές μηχανές στο τελευταίο 30λεπτο του αγώνα δείχνουν πολλά! Το σκορ άνετα θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Δύσκολα θα βρεις παίκτη του Δικεφάλου που να υστέρησε στο παιχνίδι, αλλά δεν μπορούμε να μην σταθούμε στο χατ-τρικ του Κλάους και στη συγκλονιστική εμφάνισή του όπως και στην τεράστια προσωπικότητα που ακούει στο όνομα Ρατς (τέσσερα γκολ του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν από αυτόν). Μένει στη συνέχεια το "crash test" τη Δευτέρα στο Αγρίνιογια να δείξει ότι ο ΠΑΟΚ βαδίζει αργά αλλά σταθερά σε κάτι πολύ πιο εντυπωσιακό από την περσινή χρονιά...









Όσο και οι αντίπαλοι που έχει αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα σε Ελλάδα και Ευρώπη να είναι χαμηλής δυναμικότητας, δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει ότι η ομάδα ανεβαίνει σε στάνταρτς και απόδοση από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον κάποιες σταθερές που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των παιχνιδιών που όσο περνάει ο καιρός γίνονται περισσότερες. Κι αυτές οι σταθερές είναι η απόδοση παικτών όπως ο Κλάους που είναι πια ηγετική φυσιογνωμία στην ομάδα, σκοράρει ακατάπαυστα και είναι συγκλονιστικός και στο παιχνίδι του και μακριά από την εστία. Ένας Κλάους που όσο περνάει ο καιρός ωριμάζει όλο και περισσότερο και αν συνεχίσει έτσι θα σπάσει όλα τα ρεκόρ. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η γραφική φιγούρα, που ακούει στο όνομα Ρανιέρι, να συνεχίσει να καλεί τον άμπαλο Μήτρογλου και τον αμούστακο Διαμαντάκο στην Εθνική Φαταούλ ώστε να προστατεύει τον Κλάους και να τον αφήνει σε εμάς να τον απολαμβάνουμε με την ασπρόμαυρη φανέλα! Είναι χαρακτηριστική η στιγμή όταν αντικαταστάθηκε από τον Γκολάσα στο 67΄ όλο το γήπεδο τον αποθέωσε, ανταποδίδοντας κι ο ίδιος τις ευχαριστίες προς τον κόσμο.



Τι να πει κανείς γι' αυτήν την τεράστια προσωπικότητα τον Ρατς που συγκλονίζει με το παιχνίδι του. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τέσσερα από τα έξι γκολ ξεκίνησαν από αυτόν! Και η προσωπικότητα του Ρουμάνου φαίνεται και από το γεγονός ότι οι συμπαίκτες του τον ψάχνουν μες στο παιχνίδι! Ο γερο-Λίνο μας παρ' όλο που θα μείνει για πάντα μες στις καρδιές μας σίγουρα δεν λείπει από τον σημερινό ΠΑΟΚ.



Δεν είναι όμως μόνο αυτοί οι δύο παίκτες οι σταθερές του ΠΑΟΚ! Ειδικά στο σημερινό παιχνίδι δύσκολα θα βρεις παίκτη που να υστέρησε! Άριστη η τριάδα του κέντρου με τους Τζιόλη που έκανε μεγάλο παιχνίδι, τον αεικίνητο Κάτσε και τον Φάνη Τζανδάρη που εντυπωσίασε με την απόδοσή του, σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ μετά από ασίστ του Σαλπιγγίδη και δείχνει έτοιμος για μεγάλα πράγματα!



Πολύ καλός και ο Σκόνδρας που παιχνίδι με παιχνίδι μας πείθει με την απόδοσή του και μάλιστα άνοιξε καλό λογαριασμό με τις ασίστ αφού πρόσθεσε μία ακόμη στο ενεργητικό του! Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι μια νέα φετινή μεταγραφή του ΠΑΟΚ. Ένας Σκόνδρας μεταμορφωμένος!



Η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και όλοι περιμένουμε από τον Κατσικά να αποκτήσει επιτέλους λίγο περισσότερη αυτοπεποίθηση ώστε να αποτελεί λύση στο κέντρο της άμυνας ακόμα πιο αξιόπιστη.

Θετική και πρώτη επίσημη εμφάνιση του Δ. Παπαδόπουλου που το ωραίο γκολ που σημείωσε με την ασίστ του Σκόνδρα θα του δώσει ψυχολογία για ακόμη καλύτερη συνέχεια. Ο Γκολάσα που μπήκε στη θέση του Κλάους έδειξε ότι ακόμη δεν είναι απόλυτα έτοιμος μετά από τον τραυματισμό του. Περιμένουμε σιγά σιγά να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα και να δώσει κι αυτός αυτά που όλοι ξέρουμε ότι μπορεί να προσφέρει.



Μένει αυτή η εικόνα που μας έδειξε ο Δικέφαλος στα μέχρι τώρα παιχνίδια και ιδιαίτερα μετά τη σημερινή εμφάνιση να επιβεβαιωθεί τη Δευτέρα στο δύσκολο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ο Μάκης Χάβος με την σοβαρότητα και την εργατικότητα που τον διακρίνει έχει φτιάξει μια καλή και δυνατή ομάδα. Θα είναι επομένως ένα καλό "crash test" για τον ΠΑΟΚ ώστε να μας πείσει όλους ότι φέτος δεν θα έχουμε τις περσινές άσχημες εμφανίσεις στα εκτός έδρας παιχνίδια.



Με τρία χαφ και σύστημα 4-3-3 προτίμησε να παρατάξει την ομάδα του ο Άγγελος Αναστασιάδης έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τους Βίτορ και Κατσικά στα στόπερ, αριστερά τον Ρατς, δεξιά τον Σκόνδρα, στα χαφ τους Τζιόλη, Κάτσε και Τζανδάρη, και στην επίθεση αριστερά τον Μακ, δεξιά τον Σαλπιγγίδη και στην κορυφή τον Αθανασιάδη. Παρόμοιο ήταν και το σύστημα την Ντιναμό με τους Τζα Τζετζέ, Ουντότζι και Στάσεβιτς τριάδα στην επίθεση.



Ο ΠΑΟΚ πήρε πρωτοβουλία κινήσεων, κατοχή μπάλας αλλά και προβάδισμα πολύ γρήγορα και τα πράγματα έγιναν από νωρίς απλά και εύκολα. Σε αυτό βέβαια βοήθησε και ο Νίκολιτς που με αυτογκόλ στο 3′ έκανε το 1-0. Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ απλά έπρεπε να κάνει και αυτός τη δουλειά του και να εκμεταλλευτεί τα τραγικά κενά και λάθη στην αμυντική διάταξη των Λευκορώσων που ήταν επιεικώς για γέλια. Αυτό δεν μπορούσε να το συγχωρέσει ο Στέφανος Αθανασιάδης ο οποίος έκανε ένα αυθεντικό χατ-τρικ πετυχαίνοντας τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο μετά από ισάριθμες ασίστ του Ρατς και διαμορφώνοντας έτσι το σκορ στο 4-0 από το 27′. Βεβαίως, ο Δικέφαλος έχασε πολλές και μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το 45′ για να διευρύνει κι άλλο το σκορ με αποκορύφωμα μια κεφαλιά του Σαλπιγγίδη στο 40’…



Καμιά διάθεση να κατεβάσει ταχύτητα δεν έδειξε ο ΠΑΟΚ, τουλάχιστον στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ο “φρέσκος” Παπαδόπουλος πήρε τη θέση του Μακ και του πήρε 5 λεπτά για να πάρει μια θέση στη λίστα των σκόρερ και να κάνει το 5-0 στο 50′ μετά από ασίστ του Σκόνδρα από δεξιά. Στο 64′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Νίκολιτς αλλά δεν μπορούσε περισσότερο τα δεδομένα… Από εκεί και πέρα, ο Δικέφαλος σταδιακά άρχισε να ρίχνει ρυθμό και να κάνει μια υποτυπώδη συντήρηση δυνάμεων ενόψει των επόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ο Αναστασιάδης από την πλευρά του προσπάθησε να ξεκουράσει κάποιους βασικούς (Κλάους, Ρατς) και να δώσει χρόνο, εκτός από τον Παπαδόπουλο που έκανε ντεμπούτο, και στους Γκολάσα (επίσης ντεμπούτο σε επίσημο ματς) και Σπυρόπουλο.



Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν τουλάχιστον να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 80′ με τον Νίκολιτς κι έτσι έχουν κάτι να θυμούνται από μια εφιαλτική για αυτούς βραδιά… Πάντως, δεν το χάρηκαν και πολύ καθώς δέχτηκαν και ένα έκτο γκολ από τον Τζανδάρη στο 90′ που διαμόρφωσε το τελικό 6-1.



Αξίζει να σταθούμε στα σημερινά ρεκόρ που σημειώθηκαν κυρίως από τον Κλάους Αθανασιάδη: Είναι ο πρώτος παίκτης που σημειώνει χατ-τρικ σε ευρωπαϊκό αγώνα του Δικεφάλου! Και μάλιστα χατ-τρικ "καθαρό" όπως λογίζεται στην Αγγλία, σε ένα ημίχρονο! Με τα σημερινά του γκολ έπιασε τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην πρώτη θέση των σκόρερ του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη με 14 γκολ! Ξεπέρασε σε ευρωπαϊκές συμμετοχές τον Λίνο και πλέον είναι δεύτερος πίσω από τον Σαλπιγγίδη. Κατάφερε το δεύτερο πιο γρήγορο χατ-τρικ σε αγώνες του Europa League μετά από τον Steven Gerard (το 2010 στο 3-1 με την Νάπολι)! Επίσης δε θυμόμαστε άλλο ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΠΑΟΚ που να τελειώνει το α΄ ημίχρονο με 4-0!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου