Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Πεντανόστιμο ρυζόγαλο


Το ρυζόγαλο που τρελαίνει μικρούς και μεγάλους.


Τι χρειαζόμαστε:

2 φακελάκια κρέμα Γιώτης βανιλια
1,360 γρ. γάλα φρέσκο
15 κουτ.σ. ζάχαρη
1 φλυτζάνι ρυζι γλασέ
2,5 φλυτζάνια νερό
1/2 κουτ.γλ. αλάτι
κανέλα


Πώς το κάνουμε:

Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι και το αφήνουμε να πιει όλο το νερό.
Σε ένα μπωλ ριχνουμε 360 γρ. γάλα, τη ζάχαρη, την κρέμα Γιώτης και τα ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε στο ρύζι το 1 λ. γάλα και μόλις βράσει ριχνουμε το μιγμα της κρέμας και ανακατεύουμε μέχρι να πηξει.

Το μοιράζουμε σε μπωλακια και πασπαλίζουμε με κανέλα.


Λίγα μυστικά ακόμα
Αν ρίξουμε το γάλα ζεστό (π.χ. το ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων) δεν θα πιάσει κρούστα η κατσαρόλα μας. Καλή επιτυχία!


http://www.sintagespareas.gr/sintages/pentanostimo-rizogalo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου