Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Cheesecake σοκολάτας με καφέ και φρούτα του δάσους


Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα 24 εκ.

Για την βάση:
250 γρ. μπισκότα digestive τριμμένα

100 γρ. φουντούκια, ψημένα και τριμμένα

100 γρ. βούτυρο λιωμένο


για την κρέμα:

500 γρ. τυρί κρέμα

250 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

500 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί

2 εσπρέσο CIOCCOROSSO NESPRESSO

250 γρ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους

3 φύλλα ζελατίνης (των 2 γρ. το κάθε ένα)

για το γαρνίρισμα


250 γρ. κουβερτούρα

100 γρ. άχνη ζάχαρη

αντικολλητικό χαρτί

Ετοιμάστε την βάση: Βάλτε τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέστε τα φουντούκια και το βούτυρο και ανακατέψτε τα. Στρώστε τα σε ένα τσέρκι με διάμετρο 24 εκατοστά πατώντας τα για να σχηματίσετε την βάση του γλυκού.

Χτυπήστε το τυρί κρέμα σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και προσθέστε την κουβερτούρα και τον καφέ. Διαλύστε τα φύλλα ζελατίνης σε 1 φλιτζάνι κρύο νερό και όταν μαλακώσουν ανακατέψτε τα με 4 κουταλιές βραστό νερό για να διαλυθούν και ρίξτε τα στο μείγμα τυριού και σοκολάτας. Προσθέστε την σαντιγί και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις. Απλώστε στην βάση του τσηζκέικ τα φρούτα του δάσους και αδειάστε το μείγμα στην φόρμα με τα μπισκότα και αφήστε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Για το γαρνίρισμα: Λιώστε την κουβερτούρα και απλώστε την σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε την για λίγη ώρα να κρυώσει και να σφίξει και μετά τυλίξτε το αντικολλητικό χαρτί ρολό για να σπάσει η κουβερτούρα σε λεπτές λωρίδες. Απλώστε τις λωρίδες της κουβερτούρας στην επιφάνεια του τσηζκέικ και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου