Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΦΡΟΥΤΑ: ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΗΜΑΘΙΑΣ


Θρεπτική αξία ανά 100g
Υδατάνθρακες: 11g
Σάκχαρα: 8g
Φυτικές ίνες: 2.1g

Λίπος: 0g
Πρωτείνη: 1g
Βιταμίνη Α: 5.1mg
Βιταμίνη C: 6.1mg
Ασβέστιο: 8 mg
Σίδηρος: 0.09 mg
Κάλιο: 194 mg

Η ιστορία:
Το επιστημονικό όνομα της ροδακινιάς είναι Prunus Persica.Κατάγεται από την Κίνα,από εκεί διαδόθηκε στην Περσία και Μ.Ασία και στην Ελλάδα έγινε γνωστή το 400-300 π.χ

Η ροδακινιά ευδοκιμεί σε εύκρατα εδάφη με θερμοκρασία που δεν πέφτει κάτω από -15C το χειμώνα και δεν υπερβαίνει τους 35C το καλοκαίρι.

Ιδανικός τόπος για την καλλιέργεια της ροδακινιάς
έχει αποδειχθεί η Νάουσα.Φημισμένη πόλη η Νάουσα για την παραγωγή των ροδακίνων αφού υπάρχουν οι κατάλληλες εδαφοκλιματολογικές συνθήκες και σε συνδυασμό με το μεράκι και την εμπειρία των παραγωγών μας , συνθέτουν ένα άριστο αποτέλεσμα , ένα καρπό (ροδάκινο)με πλούσιο άρωμα ,ξεχωριστή γεύση και μεγάλη αντοχή αφού συσκευάζονται στο χωράφι από τον παραγωγό.

Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι παράγονται οι καλύτερες ποικιλίες επιτραπέζιων ροδακίνων μετά την αναδιάθρωση των ποικιλιών που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Η διάρκεια της παραγωγής μπορεί να καλύψει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ζήτησης ξεκινώντας από τέλη Μαίου έως και τέλη Οκτωβρίου.
Λίγα λόγια για την τοποθεσία Νομός Ημαθίας

Ο Νομός Ημαθίας είναι νομός της Ελλάδας που βρίσκεται στη Μακεδονία και ανήκει στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μεγαλύτερη πόλη του νομού είναι η Βέροια. Συνορεύει στα βόρεια με το νομό Πέλλας, στα ανατολικά με το νομό Θεσσαλονίκης, στα νότια με το νομό Πιερίας και στα δυτικά με το νομό Κοζάνης.

Ημαθία ονομαζόταν απ΄ αρχής η παρά τον Θερμαϊκό κόλπο πεδιάδα, όταν σχηματίσθηκε το Βασίλειο της Μακεδονίας. Με το όνομα αυτό δηλωνόταν η περιοχή μεταξύ του Αλιάκμονα και του Λουδία, η οποία, επειδή υπήρξε ο πυρήνας του Βασιλείου, ονομάστηκε επίσης και Μακεδονία (Ηρόδοτος Ζ 127). Η Ημαθία αυτή περιελάμβανε τις Αιγές, αρχαία πρωτεύουσα και Ιερή πόλη της Μακεδονίας, την πόλη Βέροια, το Κίτιον (σημ. Νάουσα) κ.ά. Με αποίκους από την περιοχή αυτή, ο Μέγας Αλέξανδρος, ίδρυσε Ημαθία στην Συρία.






http://www.neagi.gr/product/169883/rodakina-imathias-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου