Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ

Η πρεμιέρα του Πρωταθλήματος για τον ΠΑΟΚ αναμενόταν “άχαρη” πριν ξεκινήσει καν, λόγω της απουσίας του κόσμου από την Τούμπα. Στη διάρκεια και στο τέλος της αναμέτρησης εναντίον της ΑΕΛ Καλλονής αποδείχθηκε ότι και το ματς θα είχε τέτοια μορφή.

Το τελικό 1-1 είναι ένα μη αναμενόμενο και μη επιθυμητό αποτέλεσμα, με τον ΠΑΟΚ και πάλι να έχει εκείνος τον έλεγχο του αγώνα, να δέχεται γκολ κόντρα στη ροή του και τελικά να καταφέρνει μόνο να ισοφαρίσει.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε την ομάδα με ένα σύστημα 4-4-1-1, με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τονΚίτσιου και τον Σπυρόπουλο δεξί και αριστερό μπακ αντίστοιχα, τους επανακάμψαντες Τζαβέλλα και Βίτορστο κέντρο της άμυνας, Τζιόλη και Τζανδάρη αμυντικά χαφ, Μακ δεξιά, Μάρτενς αριστερά, σέντερ φορ τονΚουλούρη και σ΄έναν ελεύθερο ρόλο πίσω του τον Φακούντο Περέιρα.

Το ματς ξεκίνησε και από τα πρώτα λεπτά φάνηκε η διάθεση του Δικεφάλου να πιέσει ψηλά και οργανωμένα, τη δε Καλλονή να αμυνθεί και να κλείσει τους χώρους, χωρίς να μπορεί όμως να εκμεταλλευτεί τις κόντρα επιθέσεις. Οι ποδοσφαιριστές του Άγγελου Αναστασιάδη έφτασαν στην περιοχή και προσπάθησαν να δημιουργήσουν καθαρές ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε σε ολόκκληρο το πρώτο ημίχρονο, με την Καλλονή να απειλεί μόλις μια φορά, στο 32′ με τον Μανούσο.

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη όσον αφορά την κατοχή της μπάλας, όμως η Καλλονή έδειξε να ξεθαρρεύει και να ψάχνει τις προϋποθέσεις για αντεπίθεση. Κι αφού οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να σκοράρουν (Περέιρα, Μακ με καλές ευκαιρίες), σε μια αντεπίθεσή της η φιλοξενούμενη άνοιξε το σκορ στο 63′ με σουτ τουΚαμαρά, μετά από ασίστ του Μανούσου.

Μετά την ψυχρολουσία ο Δικέφαλος πίεσε με όσες δυνάμεις είχε για την ανατροπή. Στο 74ο λεπτό μια όμορφη συνεργασία των παικτών έφερε τον Μακ σε κατάλληλη θέση να σεντράρει από αριστερά και τον Φακούντο Περέιρα να πλασάρει εύστοχα από τη μικρή περιοχή ισοφαρίζοντας. Η πίεση κορυφώθηκε και ο Κυριάκος Σαββίδης σούταρε υπό καλές προϋποθέσεις στο 86ο, όμως ο Χογκ απέκρουσε ενστικτωδώς.

Στο 88ο λεπτό ο Κομίνης είδε τον Λεοζίνιο και τον Περέιρα να σπρώχνονται πάνω στη φάση, αλλά αποφάσισε ότι ο Αργεντίνος έπρεπε να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κι ο αντίπαλός του να τιμωρηθεί μόνο με κίτρινη κάρτα, σε μια απόφαση που ξεσήκωσε έντονες διαμαρτυρίες και άφησε με παίκτη λιγότερο τον γηπεδούχο για 6 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος, Τζιόλης (Ρατς 77′), Τζανδάρης (Μαντούρο 68′), Περέιρα, Μάρτενς (Σαββίδης 55′), Μακ, Κουλούρης

Καλλονή: Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέχο, Βαλιός, Γιορέντε, Καλτσάς (Γιώργου 90′), Μπαρέρα, Καμαρά (Κύπρου 83′), Μανούσος, Λεοζίνιο, Χωριανόπουλος (Κειτά 58΄)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου