Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Γλυκό ψυγείου (απίθανο μπανανογλυκό)




Το γλυκάκι αυτο μου το ειπε η φλιη μου η Ιωαννα. Εγω το αλλαξα λιγακι και κατεληξα σε αυτη την εκδοχη. Ειναι απιθανο και πανεύκολο.
Υλικά
1 σαντιγυ φυτικη μορφατ (σε κονσερβα)
3/4 του κουτιου γαλα ζαχαρουχο
1 1/2 πακετο μπισκοτα digestive (εγω εβαλα χωρις ζαχαρη στο πρασινο κουτι)
3-4 μπανανες σε φετακια
1/2 κουβερτουρα τριμμενη ή λιγη τρουφα

Λιγα μπισκοτα πτι μπερ για τη βαση
1-2 σφηνακια κονιακ

Για την επικάλυψη
1 1/2 κουβερτουρα
100 μλ κρεμα γαλακτος (μπορειτε και λαιτ)
1 σφηνακι κονιακ
Τριμμενο μπισκοτο ή ξηρους καρπους για το πασπαλισμα (προαιρετικα)
Εκτέλεση
Στρωνουμε τα μπισκοτα στο πυρεξ μας ωστει να καλυφθει ο πατος και τα βρεχουμε ελαχιστα με ενα-δυο σφηνακια κονιακ
Χτυπαμε στο μιξερ το ζαχαρουχο και το μορφατ μεχρι να εχουμε μια σφικτη κρεμα (περιπου 5 λεπτα χτυπημα)
Σε ενα μπολ σπαμε τα μπισκοτα, τριβουμε την κουβερτουρα και κοβουμε τις μπανανες σε φετακια
Αναμιγνυουμε με το μειγμα σαντιγυς και αδειαζουμε πανω απο τα μπισκοτα στο πυρεξ


Στρωνουμε την επιφανεια και βαζουμε το γλυκο στο ψυγειο να παγωσει (οσο πιο πολυ μεινει τοσο το καλυτερο)
Βαζουμε την κουβερτουρα με την κρεμα και το κονιακ σε ενα κατσαρολακι και αναβουμε το ματι στο πολυ χαμηλο. Αφηνουμε μεχρι να λιωσει σταδιακα η σοκολατα και επειτα ανακατευουμε μεχρι να εχουμε ενα λειο γλασσο.
Αδειαζουμε πανω απο το γλυκο, κουναμε το πυρεξ να παει παντου η σοκολατα και ξαναβαζουμε στο ψυγειο μεχρι να κρυωσει και το γλασσο.
Αν θελουμε πασπαλιζουμε απο πανω τριμμενο μπισκοτο ή αμυγδαλο ή καρυδι.


http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4474&Itemid=49

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου