Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ


Απολαύστε το αγαπημένο σας γλυκό και κατά την περίοδο της νηστείας!
Μαγειρεύει η Χάιδω Καραϊλή

Υλικά
1/2 κιλό κανταΐφι
250 γρ. μαργαρίνη
για το σιρόπι
3 νεροπότηρα νερό
3 νεροπότηρα ζάχαρη
για την κρέμα
ένα κουτί κάστερ πάουντερ
5 1/2 φλ. νερό
1 1/2 φλ. ζάχαρη
για τη σαντιγί
1 κουτί φυτική κρέμα
1 φλ. ζάχαρη
για το πασπάλισμα
150 γρ. τριμμένο καρύδι ή φιστίκι Αιγίνης
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και αλείφουμε με αυτήν ένα μεγάλο ταψί. Βάζουμε το τριμμένο καρύδι σε ένα ταψάκι στο ζεστό φούρνο μέχρι να ροδίσει. Ανοίγουμε το κανταΐφι καλά, βάζουμε το μισό στο ταψί, προσθέτουμε το μισό καρύδι και στη συνέχεια βάζουμε από επάνω και το υπόλοιπο κανταΐφι. Το ραντίζουμε με την υπόλοιπη μαργαρίνη. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. Ξεφουρνίζουμε μόλις ροδίσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 10′ περίπου. Έπειτα κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει και να γίνει χλιαρό.
Περιχύνουμε το χλιαρό κανταΐφι με το χλιαρό σιρόπι, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε για 2 ώρες.
Σε αυτό το διάστημα φτιάχνουμε την κρέμα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε στο μάτι, ανακατεύοντας συνέχεια το περιεχόμενο του μέχρι να πήξει. Έπειτα κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε μέχρι η κρέμα να είναι χλιαρή.
Στρώνουμε την κρέμα χλιαρή πάνω στο κανταΐφι και αφήνουμε μία ώρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να πήξει.
Στρώνουμε τη σαντιγί πάνω στην κρέμα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι ή φιστίκι Αιγίνης.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου