ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:
- 400 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. νερό
- 600 γρ. φράουλες πλυμένες και κομμένες
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 36
ΕΛΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μία μικρή κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να βράσει χωρίς να ανακατεύουμε έως ότου γίνει μία σκούρα ξανθιά καραμέλα.
Βάζουμε το 1/3 από τις φράουλες σε ένα πυρίμαχο μπολ. Αδειάζουμε από πάνω το 1/3 από τη σαντιγί και το 1/3 από την καραμέλα, αμέσως μόλις την κατεβάσουμε από τη φωτιά ώστε να είναι ρευστή. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Το γλυκό αυτό πρέπει να καταναλωθεί την ίδια ημέρα.% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί ARLA
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου